Jonathan

Jonathan Bloch

Jag minns att jag som liten satt i baksätet i en bil på familjeresa genom Europa. Jag tittade ut genom rutan och fascinerades över hur landskapet ständigt förändrades; höga berg, djupa dalar, norrsidor och sydsidor. Ju längre söderut vi åkte ändrade såväl träd som andra växter utseende. Här någonstans väcktes mitt intresse för naturens föränderlighet.

Från början var det landskapets stora drag som lockade mig till resor runt om i världen. Med tiden har intresset skiftat mer till detaljerna, de små penseldragen, som tillsammans målar den stora tavlan.

Önskan om att få vara ute och jobba samt att öka min förståelse för växter och det runtomkring mig, ledde vidare till att jag utbildade mig till trädgårdsingenjör vid SLU Alnarp 2008.

Jag har fram tills idag haft varierande arbetsuppgifter inom branschen med allt från storskalig skötsel inom kommunen, anläggning av trädgårdar till designrådgivning i mindre skala.

Sedan 2018 har jag varit anställd för Klinta Trädgård AB. I huvudsak arbetar jag i plantskolan med växtförökning, fröinsamling och plantering.

Här på Klinta, med naturen som inspiration och växten i fokus, har jag möjlighet att arbeta med och samtidigt studera många, för mig, nya och spännande växter i detalj.