Emelie

Emelie Lind

Jag stod bokstavligen knädjupt i en hög med kompost och gödsel när kalendern påminde mig om att det var dags för Paris modevecka att gå av stapeln.
Jag hade lämnat en två decennier lång internationell karriär inom mode och fotografi för att omskola mig inom trädgårdsyrket och inte ett uns av min kropp ville byta plats i det ögonblicket, och ingen gång sedan dess. Det var då jag visste att jag var på rätt väg.
När jag sedan 2020 gjorde min praktik på Klinta Trädgård föll de sista bitarna på plats. Att arbeta med växter och landskap med Peter och Julia blev ett riktigt genombrott.

Trädgårdsarbetet är smutsigt, svettigt och hårt, och allt annat än glamoröst (i ärlighetens namn är detta ofta sant även i modebranschen), men det är också oerhört givande att skapa vackra platser där människor kan samla energi, inspireras och förundras över naturens magi, samtidigt som vi bidrar till den biologiska mångfalden och får arbeta fysiskt utomhus, en känsla som slår det mesta.

Som det grönaste tillskottet på Klinta Trädgård delas mitt arbete i stort mellan plantskolan och ute på fält på något av våra olika planteringsprojekt.